Wie zijn wij

Wij zijn Letty, dochter R., TukTuk,  Nabi en Pomme en we wonen met z’n vijven in Voorschoten, een dorp tussen Leiden en Den Haag.

Al jarenlang was het een wens van mij om katten te nemen, en twee jaar geleden was het dan zover. Ik verdiepte me in de eigenschappen die ik graag zou zien bij mijn toekomstige katten en door een vriendin werd ik getipt over de Burmezen. Zij dacht dat dat wel een leuk ras voor mij zou zijn. Toen ik ging lezen over de eigenschappen van een Burmees sprak mij dat enorm aan. Vrolijk, slim, gezellig, speels tot op hoge leeftijd. En ook aanhankelijk, graag geknuffeld willen worden en lekker bij je op schoot willen liggen. Daar was ik naar op zoek! Bovendien vond ik ze er ook erg mooi uitzien.

De beslissing was genomen, en al snel kwam Mees bij ons wonen. Een je-weet-wel kater op leeftijd. Tegelijk kwam TukTuk. Zij was nog een kitten. Haar moeder is Burmees, en haar vader is onbekend. Samen konden Mees en TukTuk het redelijk goed vinden, en R. en ik vonden het ook heel gezellig. Hoe meer ik over het ras las, hoe meer ik de behoefte kreeg om een nestje van een Burmees te krijgen. Met Mees als bejaarde man was dat niet mogelijk, en TukTuk lijkt meer op haar vader met haar zwart-witte vacht en heeft natuurlijk ook geen stamboom.

En daarom kwam in 2016 Nabi bij ons wonen. Nabi is een chocolate Burmees en heet voluit Famke ’t Huis van Philopax. Haar moeder is Assepoes van de Robbenplaat en haar vader Astanis Abbas.

Wat was het leuk om weer zo’n ukkie erbij te hebben! En wat was ze lief, aanhankelijk, gezellig en vrolijk! Alleen Mees vond al die drukte toch een beetje veel worden en hij verdween steeds meer naar boven. Uiteindelijk merkten we aan Mees dat hij het echt niet meer leuk vond. Gelukkig mocht hij verhuizen naar een heel lief echtpaar waar hij nu van een rustige oude dag geniet.

Nabi is uitgegroeid tot een heel rustig, mooi, tenger poesje. Daar waar TukTuk ondernemend is, en graag de hort op gaat zoekt Nabi toch wat meer je gezelschap op. Ze ligt graag op schoot, volgt je overal waar je maar bent en wordt erg graag aangehaald. Ze is heel erg lief, speelt vaak met TukTuk en gaat graag even naar buiten op onderzoek, waarbij ze bijna nooit ver weg gaat.

Helaas is het niet gelukt om met Nabi een nestje te krijgen.  Ze werd bijna niet krols, en nam niet op. Daarom hebben we Nabi in 2019 laten castreren en zijn we op zoek gegaan naar een nieuw burmees poesje. En dat is gelukt.

Sinds augustus 2019 woont Pomme bij ons. Zij heet voluit Elmira II van d’ Ekster en is de dochter van Aimee van d’ Ekster en Sabi van Cromwyck. Ze heeft de zeldzame kleur fawn, ziet er geweldig mooi uit en heeft een heel vrolijk en aanhankelijk karakter. Ze is ondeugender dan TukTuk en Nabi, maar eigenlijk moeten we alleen maar lachen om de streken die ze uithaalt. Ze is net zo lief als de anderen, en loopt als een hondje achter ons aan. Als ze niet als een dolle door het huis achter haar balletje aanrent ligt ze het liefst heerlijk op schoot. 

Met Pomme gaan we nu proberen een nestje te krijgen. Mocht je alvast je interesse aan willen geven voor een kitten uit het eerste nestje dan kun je dat hier aangeven.