Wie zijn wij

Wij zijn Letty, dochter R., TukTuk en Nabi en we wonen met z’n vieren in Voorschoten, een dorp tussen Leiden en Den Haag.

Al jarenlang was het een wens van mij om katten te nemen, en twee jaar geleden was het dan zover. Ik verdiepte me in de eigenschappen die ik graag zou zien bij mijn toekomstige katten en door een vriendin werd ik getipt over de Burmezen. Zij dacht dat dat wel een leuk ras voor mij zou zijn. Toen ik ging lezen over de eigenschappen van een Burmees sprak wat ik las mij enorm aan. Vrolijk, slim, gezellig, speels tot op hoge leeftijd. En ook aanhankelijk, graag geknuffeld willen worden en lekker bij je op schoot willen liggen. Daar was ik naar op zoek! Bovendien vond ik ze er ook erg mooi uitzien.

De beslissing was genomen, en al snel kwam Mees bij ons wonen. Een je-weet-wel kater op leeftijd. Tegelijk kwam TukTuk. Zij was nog een kitten. Haar moeder is Burmees, en haar vader is onbekend. Samen konden Mees en TukTuk het redelijk goed vinden, en R. en ik vonden het ook heel gezellig. Hoe meer ik over het ras las, hoe meer ik de behoefte kreeg om een nestje van een Burmees te krijgen. Met Mees als bejaarde man was dat niet mogelijk, en TukTuk lijkt meer op haar vader met haar zwart-witte vacht en heeft natuurlijk ook geen stamboom.

En daarom kwam in 2016 Nabi bij ons wonen. Nabi is een chocolate Burmees en heet voluit Famke ’t Huis van Philopax. Haar moeder is Assepoes van de Robbenplaat en haar vader Astanis Abbas.

Wat was het leuk om weer zo’n ukkie erbij te hebben! En wat was ze lief, aanhankelijk, gezellig en vrolijk! Alleen Mees vond al die drukte toch een beetje veel worden en hij verdween steeds meer naar boven. Uiteindelijk merkten we aan Mees dat hij het echt niet meer leuk vond. Gelukkig mocht hij verhuizen naar een heel lief echtpaar waar nog 2 Burmezen wonen, maar die ook al op leeftijd zijn. Daar wordt hij in de watten gelegd en hij laat het zich genoegzaam aanleunen.

Nabi is uitgegroeid tot een heel mooi, tenger poesje. Daar waar TukTuk ondernemend is, en graag de hort op gaat zoekt Nabi toch wat meer je gezelschap op. Ze ligt graag op schoot, volgt je overal waar je maar bent en wordt erg graag aangehaald. Ze is heel erg lief, speelt vaak met TukTuk en gaat graag even naar buiten op onderzoek, waarbij ze bijna nooit ver weg gaat.

Hopelijk zal ze na de zomer van 2017 haar eerste nestje krijgen. We houden je in onze Blog op de hoogte zodra er hierover wat te melden is. Tot die tijd kun je genieten van onze foto’s, om zo een indruk te krijgen hoe onze katten er uitzien. Mocht je alvast je interesse aan willen geven voor een kitten uit het eerste nestje dan kun je dat hier aangeven.