Blog

Update

30 augustus 2020:

Omdat het met Kody wel knus was maar er wat weinig daden waren is Pomme eind vorige week naar een andere kater gegaan, genaamd Alex. En daar was het binnen een dag goed raak. Er zijn minstens 7 dekkingen geweest!

Morgen halen we Pomme weer op en dan zouden we over een paar weken heel graag hier positief nieuws willen melden. 

Duimduimduim…

28 juli 2020:

Onze Pommelien is weer terug. Ze heeft bij Kody een aantal wilde dagen en nachten beleefd. Hopelijk wordt dat beloond met een positieve zwangerschapstest. Over ongeveer 2 weken zouden we de eerste tekenen moeten kunnen zien. Spannend!!!

24 juni 2020:

Pomme is nu ruim een week thuis, en de krolsheid is in alle hevigheid terug. Vanmiddag brengen we haar weer naar Kody en nu maar hopen dat de krolsheid door de reis niet weer verdwijnt. 

13 juni 2020:

Pomme en Kody hebben het samen erg leuk. Ze blijven continu dicht bij elkaar en doen alles samen. Helaas zet de krolsheid elke keer net niet door. Daarom komt Pomme weer even naar huis om in haar eigen ritme te komen. Als ze dan weer goed krols wordt mag ze weer uit logeren bij Kody. Voorlopig nog geen kittens dus…

6 juni 2020:

Pomme heeft het nog steeds prima naar haar zin bij Kody. Ze zijn heel lief voor elkaar, heel schattig om te zien. Maar daar blijft het vooralsnog nog bij. Kody doet echt wel zijn best, maar Pomme is nog niet voldoende in de stemming. Hopelijk gaat het nu snel gebeuren, want we missen haar… 

9 mei 2020:

Die Pomme houdt ons in spanning. Ze is nu anderhalve week bij de kater, en ze hebben het heel gezellig samen. Maar veel meer dan relaxen doen ze tot nu toe nog niet… Geduld is een schone zaak!

29 april 2020:

Nog geen week na haar 2e krolsheid werd Pomme weer krols. Gelukkig hadden we al contacten met de eigenaar van een hele mooie kater. Sinds gisteren logeert Pomme bij deze stoere man. Zijn naam is Kody, een jonge mooie Burmees. Hij is groot, heeft een lichte choc kleur en is een enorme kroelkont. Ik hoop dat ze het heel gezellig met elkaar gaan hebben, want als hier kittens van zouden komen zou het een geweldig nestje zijn! Wordt vervolgd…

19 april 2020:

Onze Pomme is voor de 2e keer krols. En nogal luiddruchtig ook! 
We zijn nu aan het overwegen haar de volgende keer te laten dekken.

25 augustus 2019:

En haar naam is… Pomme.

Vrijdag mochten we ons nieuwe huisgenootje eindelijk ophalen. Ze is nu 3 dagen bij ons, en dendert al rond alsof ze hier altijd gewoond heeft. Dat ze af en toe een andere kat tegenkomt die helemaal niet zo blij doet maakt haar weinig uit. TukTuk en Nabi zijn daarom wat uithuiziger dan normaal en als ze wel thuis zijn houden ze die razende roeltje goed in het oog. 

Pomme is een schatje. Ze is vrolijk, onderzoekend speels en vooral heel erg lief! Ze wil continu bij ons in de buurt zijn en dan natuurlijk ook continu geknuffeld worden. Heerlijk zo’n knuffelkat, net als Nabi! 

Pomme heeft de kleur fawn. Dat is voor een burmees een kleur die niet veel voorkomt. Ze is heel licht, maar kan in de loop van de tijd nog wel wat bijkleuren. En verder spreken de foto’s voor zich. Kijk zelf maar hoe mooi ze is:

 

19 juni 2019:

Maak kennis met…

Hier is ze dan, ons nieuwe huisgenootje. Alhoewel, dat duurt nog even, ze is nog maar 4 weekjes oud en voorlopig woont ze lekker bij haar moeder, broertjes en zusjes en haar tante.

Het is nog niet helemaal zeker welke kleur ze heeft, lilac of fawn, maar het lijkt erop dat ze fawn is. Uiteindelijk maakt het niet uit natuurlijk, ze is zelfs welkom als ze pimpelpaars met rode stippen is.  😉

En hoe ze gaat heten? Daar zijn we ook nog niet helemaal uit. Bommel, Einstein, Tika of Tiktak? Misschien nog wel heel anders…

 

12 juni 2019:

In februari vertelden we dat Nabi helaas geen nestje zou gaan krijgen, en dat we ons gingen oriënteren op een 3e poesje.

We hebben in ‘Burmezenland’ onze lijntjes uitgegooid. Nu zijn we vrij kritisch, en we zijn specifiek op zoek naar een poesje in een lichte kleur, zoals fawn, cinnamon of lilac. Die poesjes worden niet zo vaak geboren. 

Dankzij ons netwerk en wat geduld hebben we nu te horen gekregen dat er 19 mei een nestje is geboren, waar een licht poesje bij zit. Het was nog even de vraag of dit poesje niet toch choc zou zijn, net als Nabi, want meerdere kleuren worden heel licht geboren, en kleuren na verloop van tijd bij. 

Vandaag hebben we bericht gekregen dat het poesje zo goed als zeker geen choc is. Dat betekent dat ze fawn, cinnamon of lilac is. En deze 3 kleuren vinden we heel erg mooi! Het lijkt er dus op dat we ons nieuwe huisgenootje hebben gevonden. Zondag gaan we bij haar kijken, en als alles verder goed gaat mogen we haar half augustus ophalen. Dat lijkt nog ver weg, maar met de zomervakantie er tussen gaat het vast heel erg snel. 

Leuk he! Wij zijn in ieder geval heel erg blij dat we misschien binnenkort gezinsuitbreiding krijgen, en wie weet wat er dan allemaal nog kan gaan gebeuren…

Binnenkort vast al wat foto’s op de site!

08 februari 2019:

Zoals we in onze vorige blog al aangaven gingen wij diep nadenken of we het met Nabi nog een keer wilden proberen. 

Na het afwegen van alle voor- en nadelen zijn wij tot de conclusie gekomen dat het voor de gezondheid van Nabi het best is als we haar laten castreren. We hebben het genoeg geprobeerd, en het er is jammer genoeg niet van gekomen dat Nabi kittens gekregen heeft. Volgende week wordt ze geholpen.

Wij gaan ons oriënteren op een 3e poesje erbij, waar we het weer mee kunnen gaan proberen. 

We houden jullie op de hoogte!

05 december 2018:

Nee hoor, het is niet gelukt. Er zijn totaal geen veranderingen te zien bij Nabi. Helaas. We gaan maar eens diep nadenken of we het nog een keer willen proberen. 

11 november 2018:

We weten het nog niet. Nabi slaapt veel, eet veel, is heel erg aanhankelijk. Maar verder zien we nog geen lichamelijke veranderingen. Misschien is dat nog iets te vroeg, maar we willen zó graag iets zien!

Spannend hoor.

 29 oktober 2018:

Nabi heeft haar logeerpartij er weer op zitten. Zoals gewoonlijk nam ze haar tijd. Eerst moest ze uitgebreid wennen aan Jack; het was geen warm weerzien.  Na een weekje begon het toch steeds knusser te worden, wat geresulteerd heeft in in ieder geval 2 dekkingen op 20 en 21 oktober. Ze mocht nog een paar daagjes langer blijven, dus misschien zijn er nog wel meer dekkingen geweest, maar 26 oktober heb ik haar weer opgehaald. 

En nu begint het lange wachten weer…

Mocht er een bevruchting hebben plaats gevonden, dan verwachten we het nestje precies rond de kerst. Dat zou een heel mooi cadeautje zijn!

12 oktober 2018:

Eergisteren mopperde ik nog tegen de buurvrouw dat Nabi maar niet krols werd. Gisterochtend werd ik beneden begroet met het onmiskenbare gemekker wat bij krolsheid hoort. Nabi was overdreven aanhankelijk en wilde heel graag naar buiten. Hoera! Direct heb ik contact opgenomen met de baasjes van Jack, en we mochten Nabi dezelfde dag nog langsbrengen. 

3 x is scheepsrecht toch? Dan krijgen we kerstkittens, wat zou dat leuk zijn!

Houd de blog en facebook in de gaten, want de komende weken worden weer heel spannend. 

8 augustus 2018:

Helaas, wat zo mooi had kunnen zijn mocht uiteindelijk toch niet zo zijn.

Nabi heeft een miskraam gehad. 6 Augustus kwamen we terug van vakantie, en wat de buren al zeiden zagen we zelf ook; Nabi was niet dikker geworden. Maar direct contact opgenomen met de dierenarts, en zij gaf aan dat ze voor de zekerheid graag een echo wilde laten doen. Ons gevoel zei al dat het niet pluis was en uit de echo kwam ook naar voren dat Nabi haar buik leeg was… 

Om helemaal zeker te zijn wilde de dierenarts ook nog een röntgenfoto laten maken, want ze had een aantal weken geleden zelf geconstateerd dat Nabi toch echt drachtig was. En ook uit deze foto bleek dat Nabi geen kittens meer in haar buik heeft. Ze heeft op een gegeven moment dus een miskraam gehad, of de zwangerschap is in een vroeg stadium niet verder gegaan. 

We zijn erg teleurgesteld. Zo graag hadden we kittens gehad! Maar het is niet anders. 

Hopelijk wordt Nabi binnenkort nog een keer krols, dan mag ze weer naar de kater. En als ze haar eigen schema volgt dan kan het ook weer tot volgend voorjaar duren voordat ze krols wordt. We wachten af, en als er weer nieuws te melden is dan horen jullie weer van ons. 

6 juli 2018:

 Goed nieuws, Nabi is drachtig!!!

Wat heeft ze ons lang in spanning gehouden. 14 juni is ze gedekt door Jack. De zondag erop hebben we haar mee naar huis genomen, en sindsdien is ze nog bijna 2 weken krols geweest. We gingen er daarom eigenlijk van uit dat ze niet zou hebben opgenomen, maar de baasjes van Jack gaven aan dat dit wel vaker voorkomt, en dat het niet betekent dat ze niet drachtig kan zijn. En ze hebben gelijk. Om te weten waar we nu aan toe waren heeft Nabi vandaag een echo gehad bij de dierenarts. Zelfs voor de echo kon de dierenarts al voelen dat er waarschijnlijk wel iets in haar buik zat, en de echo bevestigde dat. 

Heel erg leuk om te zien, en nu ook zeker te weten dat er kittens aan het groeien zijn in Nabi’s buik! Vanaf nu gaan we haar nóg meer in de watten leggen want als aanstaande moeder mag ze wel wat meer verwend worden toch?

Mocht je geïnteresseerd zijn in een kitten dan kun je dat hier aangeven. 

Als het nestje er eenmaal is gaan we hier verder. Tot die tijd houden we je op de hoogte via ons Blog.

We houden jullie op de hoogte.

20 juni 2018:

En Nabi is sinds maandag weer thuis. De logeerpartij bij Jack is succesvol geweest; op de camera zijn er in ieder geval 2 dekkingen waargenomen. Nu wordt het afwachten of Nabi heeft opgenomen. Dat zou wel heel erg leuk zijn!

Vanaf nu mogen jullie hier weer aangeven of je op de wachtlijst geplaatst wilt worden voor een Burmees kitten van Nabi en Jack!

Update 16 juni 2018:

Nabi logeert nu een week bij Jack. Gisteren kregen we bericht van de eigenaren van Jack dat er ‘s nachts hoogstwaarschijnlijk 2 keer is gepaard door het stel. Voor de zekerheid mag Nabi nog 2 nachten blijven logeren. Morgen halen we haar weer op, en dan is het afwachten.

Update 14 juni 2018:

Alleen maar goed nieuws. 

Vrijdag hebben we Nabi weggebracht naar Jack. Jack is een hele  mooie en lieve burmese kater en we hopen dat Nabi hem ook lief gaat vinden. 

De eerste dagen keek Nabi de kat uit de boom. Gisteren kregen we bericht dat ze wel wat toenadering aan het zoeken was, dus nu wachten we vol spanning op het volgende goede nieuws; dat er een dekking heeft plaatsgevonden. 

We houden je op de hoogte!

Update 7 juni 2018:

Vanaf nu alleen nog maar goed nieuws:

Nabi is weer krols! 

Die interne klok he; vorig jaar ook een paar keer krols in het voorjaar, en nu dus weer. 

En… mocht alles goed gaan dan zou er over ongeveer 60 dagen… Snel in de agenda kijken…

Ja!!!!! Dat zou kunnen! 

Gisteren hoorde ik het eerste bijzondere miauwtje langs komen, en direct maar even gecheckt bij de baasjes van Jack of er niet toevallig een andere krolse poes op bezoek is, maar dat is gelukkig niet het geval. Dus als alles goed gaat mag Nabi vanaf morgen gaan logeren bij Jack. En nu maar hopen dat ze elkaar heel leuk vinden!

Houd de website in de gaten, want dit spannende verhaal wordt vast vervolgd…

Update 21 mei 2018:

Heel goed nieuws en een klein beetje slecht nieuws:

Hoera!! Kennelijk heeft Nabi een heel goede interne klok; in het voorjaar word je krols, en de rest van het jaar niet. Afgelopen vrijdag zijn we naar de dierenarts geweest voor haar jaarlijkse inentingen, en bij de dierenarts hebben we gezegd dat als Nabi voor de zomer niet krols wordt we haar gaan laten castreren. Het frapante is dat ik toen we naar de dierenarts reden bij Nabi een bepaald miauwtje hoorde die ze alleen liet horen als ze krols was. Dat heb ik natuurlijk afgedaan als wishfull thinking. Maar toch…. voor de zekerheid en omdat ze wat hangerig kon zijn van de intenting heb ik haar die dag binnen gelaten. ‘s Nachts werd ik wakker door een heel vervelend geluid wat me toch als muziek in de oren klonk, en de volgende dag werd het steeds duidelijker: Nabi was krols! Hoera!!!! Eindelijk, na bijna een jaar heeft het voorjaar toch ook bij Nabi toegeslagen! 

Even in de agenda kijken hoe we over 60 dagen zitten…… juist….. dan zijn we op vakantie. Dat is dan weer jammer. Dat is het kleine beetje slechte nieuws.

We laten Nabi dus nu niet dekken. 

Maar… vorig jaar is ze ook 3 keer krols geweest in het voorjaar. Dus we hebben contact gezocht met het adres waar de potentiele vader van de kittens woont, en in overleg hebben we besloten om nog even af te wachten.  We hopen dat Nabi over een aantal weken weer krols wordt (net als vorig jaar) en dan mag ze op bezoek bij een hele mooie en lieve kater en hopelijk krijgen we dan na onze vakantie een nestje met de leukste, liefste, mooiste en bijzonderste kittens die je ooit hebt gezien!

Update 7 september 2017:

Nabi geniet volop van het leven. Lekker buiten scharrelen en vliegen vangen, ruzie maken met de buurkat, spelen met TukTuk en de buren wijsmaken dat ze echt niet meer van het dak af kan……. (;-)).

Maar aandacht voor de mannen? Ho maar.  Elke dag zeggen we tegen haar dat ze nu maar weer eens krols moet worden, maar het lijkt erop dat ze dat niet begrijpt. Dat is de natuur he, je hebt het niet in de hand. We hadden graag onszelf en anderen blij willen maken met goed nieuws, maar Nabi heeft helaas geen haast. 

Update 10 augustus 2017:

Helaas, Nabi is niet drachtig. Toen we terug kwamen van vakantie zagen we dat het heel goed gaat met Nabi, maar dat er geen zichtbare veranderingen in haar lijf meer waren. Haar tepels waren weer bleek en haar buik was gewoon zoals altijd. Dus we gaan weer wachten tot ze krols wordt, en dan mag ze weer op bezoek bij de kater. 

We hopen dat het snel weer zover is!

Update 24 juli 2017:

Zou het???

Of is het wishfull thinking? Nabi lijkt zich anders te gedragen. Ze slaapt heel veel. En haar tepels zijn de laatste week duidelijk anders van kleur geworden. En ze is niet meer krols geworden. Ons gevoel zegt dat ze wel eens drachtig zou kunnen zijn.  Maar voorlopig blijft het nog steeds een grote gok, alhoewel er toch wel degelijk signalen zijn. 

Wat zou het leuk zijn hè!

We hebben al een optie op 3 kittens, dus als je serieus geïnteresseerd bent is het verstandig niet te lang te wachten.

Update 27 juni 2017:

Na anderhalve week op bezoek geweest te zijn bij Tim heeft Nabi besloten dat ze hem leuk genoeg vindt 🙂

Ze hebben het heel gezellig gehad samen, en daar is een dekking uit voortgekomen. En dan is nu de volgende fase aangebroken. Heeft Nabi opgenomen en wordt ze drachtig? 

Als alles gaat zoals we hopen dan zou het nestje rond 30 augustus geboren worden. Wij kunnen niet wachten!

no images were found

 

Update 14 juni 2017:

Morgen (donderdag) gaat Nabi naar de dekkater. 

Update 13 juni 2017:

Het heeft even geduurd, maar sinds vandaag is Nabi toch echt weer krols! Ze wil dolgraag naar buiten en ‘mekkert’ de hele boel bij elkaar. Pfff,  ons geduld wordt weer op de proef gesteld, maar tegelijk is het ook wel sneu, want ze zit zichzelf in de weg.

Hopelijk kan ze eind deze week op bezoek bij de kater die we op het oog hebben. Mocht deze kater bezoek hebben van een andere dame dan zoeken we snel verder in de hoop dat ze dus toch nog in juni gedekt kan worden. 

En, om op de zaken vooruit te lopen, dan zou ze rond 20 augustus een nestje kunnen hebben! Maar voor die tijd zijn er nog een aantal hobbels te nemen, dus we proberen niet te ver vooruit te kijken. (En dat is best moeilijk!)

Update 29 mei 2017:

Dat was spannend: gisteren zijn we met Nabi naar de Burmezenmiddag geweest. Samen met 23 andere Burmezen werd ze daar gekeurd door een officiële keurmeester. Nu hoeft Nabi van ons niet perfect te zijn, want haar karakter is voor ons het belangrijkst, maar stiekem zou het wel heel leuk zijn als haar uiterlijk ook nog prima is. 

En???                                                                                                                                           Ja hoor, ze is van buiten ook dik in orde!  ðŸ™‚

De keurmeesters beoordeelden haar met een Ex. 1. Dit betekent dat ze geschikt is als showkat en voor de fok. Excellent is de hoogste kwalificatie die behaald kan worden, en de 1 betekent dat ze in haar klasse de beste is.

Enkele opmerkingen van de keurmeester: ‘goed stevige poes op rechte elegante benen, ovale voeten, ronde borst. Kop ex. wigvorm. Ex. oren qua plaatsing en grootte, ex. neuslijn. Ex. geplaatste ogen, ex. vorm en kleur. Staart ex. van aanzet, vorm en lengte. Ex. satijnzachte vacht, mooi warm chocolate. Ex. lieve dame!’ (De oorkonde is hier te zien).

Wat een complimenten!

Na een lange, gezellige middag waarbij het heel leuk was om kennis te maken met andere Burmezen en hun eigenaren vond Nabi het toch wel prettig om weer lekker thuis bij TukTuk te zijn. 

Tot slot nog een klein nieuwtje:

Als alles goed gaat, en Nabi op tijd krols wordt willen we haar toch eind juni laten dekken. Dat zou betekenen dat we in het meest gunstige geval begin september een nestje kunnen hebben!

Update 13 mei 2017:

Na lang wikken en wegen hebben we besloten om nog wat langer te wachten met het laten dekken van Nabi. 

We verwachten nu in augustus met haar bij de dekkater langs te kunnen gaan. Dit zal een andere kater worden dan we eerst bedacht hadden, omdat deze kater met pensioen gaat. Gelukkig zijn er nog andere hele lieve en mooie katers, dus we vinden vast wel weer een goede match!

Update 23 april 2017:

Nabi is nu voor de tweede keer krols. De plannen om haar eind juni te laten dekken worden concreter. Zo hebben we al contact gehad met de eigenaren van een hele mooie dekkater en Nabi is meer dan welkom om bij hem op bezoek te gaan.    

De kleuren die we uit deze dekking zouden kunnen krijgen zijn:                 Poesjes: Choc, Lilac, Choc tortie, Lilac tortie.                                                     Katertjes: Choc, Lilac, Red, Cream.

Heel divers dus. Wij kunnen niet wachten!

Update 12 april 2017:

Nabi is in april 2017 voor het eerst krols geworden. We hopen dat we haar eind juni kunnen laten dekken, waarna begin september hopelijk een nestje volgt. Mocht je alvast je interesse aan willen geven voor 1 of meerdere kittens, dan kan dat hier.