Blog

Update 

20 juni 2018:

En Nabi is sinds maandag weer thuis. De logeerpartij bij Jack is succesvol geweest; op de camera zijn er in ieder geval 2 dekkingen waargenomen. Nu wordt het afwachten of Nabi heeft opgenomen. Dat zou wel heel erg leuk zijn!

Vanaf nu mogen jullie hier weer aangeven of je op de wachtlijst geplaatst wilt worden voor een Burmees kitten van Nabi en Jack!

Update 16 juni 2018:

Nabi logeert nu een week bij Jack. Gisteren kregen we bericht van de eigenaren van Jack dat er ‘s nachts hoogstwaarschijnlijk 2 keer is gepaard door het stel. Voor de zekerheid mag Nabi nog 2 nachten blijven logeren. Morgen halen we haar weer op, en dan is het afwachten.

Update 14 juni 2018:

Alleen maar goed nieuws. 

Vrijdag hebben we Nabi weggebracht naar Jack. Jack is een hele  mooie en lieve burmese kater en we hopen dat Nabi hem ook lief gaat vinden. 

De eerste dagen keek Nabi de kat uit de boom. Gisteren kregen we bericht dat ze wel wat toenadering aan het zoeken was, dus nu wachten we vol spanning op het volgende goede nieuws; dat er een dekking heeft plaatsgevonden. 

We houden je op de hoogte!

Update 7 juni 2018:

Vanaf nu alleen nog maar goed nieuws:

Nabi is weer krols! 

Die interne klok he; vorig jaar ook een paar keer krols in het voorjaar, en nu dus weer. 

En… mocht alles goed gaan dan zou er over ongeveer 60 dagen… Snel in de agenda kijken…

Ja!!!!! Dat zou kunnen! 

Gisteren hoorde ik het eerste bijzondere miauwtje langs komen, en direct maar even gecheckt bij de baasjes van Jack of er niet toevallig een andere krolse poes op bezoek is, maar dat is gelukkig niet het geval. Dus als alles goed gaat mag Nabi vanaf morgen gaan logeren bij Jack. En nu maar hopen dat ze elkaar heel leuk vinden!

Houd de website in de gaten, want dit spannende verhaal wordt vast vervolgd…

Update 21 mei 2018:

Heel goed nieuws en een klein beetje slecht nieuws:

Hoera!! Kennelijk heeft Nabi een heel goede interne klok; in het voorjaar word je krols, en de rest van het jaar niet. Afgelopen vrijdag zijn we naar de dierenarts geweest voor haar jaarlijkse inentingen, en bij de dierenarts hebben we gezegd dat als Nabi voor de zomer niet krols wordt we haar gaan laten castreren. Het frapante is dat ik toen we naar de dierenarts reden bij Nabi een bepaald miauwtje hoorde die ze alleen liet horen als ze krols was. Dat heb ik natuurlijk afgedaan als wishfull thinking. Maar toch…. voor de zekerheid en omdat ze wat hangerig kon zijn van de intenting heb ik haar die dag binnen gelaten. ‘s Nachts werd ik wakker door een heel vervelend geluid wat me toch als muziek in de oren klonk, en de volgende dag werd het steeds duidelijker: Nabi was krols! Hoera!!!! Eindelijk, na bijna een jaar heeft het voorjaar toch ook bij Nabi toegeslagen! 

Even in de agenda kijken hoe we over 60 dagen zitten…… juist….. dan zijn we op vakantie. Dat is dan weer jammer. Dat is het kleine beetje slechte nieuws.

We laten Nabi dus nu niet dekken. 

Maar… vorig jaar is ze ook 3 keer krols geweest in het voorjaar. Dus we hebben contact gezocht met het adres waar de potentiele vader van de kittens woont, en in overleg hebben we besloten om nog even af te wachten.  We hopen dat Nabi over een aantal weken weer krols wordt (net als vorig jaar) en dan mag ze op bezoek bij een hele mooie en lieve kater en hopelijk krijgen we dan na onze vakantie een nestje met de leukste, liefste, mooiste en bijzonderste kittens die je ooit hebt gezien!

Update 7 september 2017:

Nabi geniet volop van het leven. Lekker buiten scharrelen en vliegen vangen, ruzie maken met de buurkat, spelen met TukTuk en de buren wijsmaken dat ze echt niet meer van het dak af kan……. (;-)).

Maar aandacht voor de mannen? Ho maar.  Elke dag zeggen we tegen haar dat ze nu maar weer eens krols moet worden, maar het lijkt erop dat ze dat niet begrijpt. Dat is de natuur he, je hebt het niet in de hand. We hadden graag onszelf en anderen blij willen maken met goed nieuws, maar Nabi heeft helaas geen haast. 

Update 10 augustus 2017:

Helaas, Nabi is niet drachtig. Toen we terug kwamen van vakantie zagen we dat het heel goed gaat met Nabi, maar dat er geen zichtbare veranderingen in haar lijf meer waren. Haar tepels waren weer bleek en haar buik was gewoon zoals altijd. Dus we gaan weer wachten tot ze krols wordt, en dan mag ze weer op bezoek bij de kater. 

We hopen dat het snel weer zover is!

Update 24 juli 2017:

Zou het???

Of is het wishfull thinking? Nabi lijkt zich anders te gedragen. Ze slaapt heel veel. En haar tepels zijn de laatste week duidelijk anders van kleur geworden. En ze is niet meer krols geworden. Ons gevoel zegt dat ze wel eens drachtig zou kunnen zijn.  Maar voorlopig blijft het nog steeds een grote gok, alhoewel er toch wel degelijk signalen zijn. 

Wat zou het leuk zijn hè!

We hebben al een optie op 3 kittens, dus als je serieus geïnteresseerd bent is het verstandig niet te lang te wachten.

Update 27 juni 2017:

Na anderhalve week op bezoek geweest te zijn bij Tim heeft Nabi besloten dat ze hem leuk genoeg vindt 🙂

Ze hebben het heel gezellig gehad samen, en daar is een dekking uit voortgekomen. En dan is nu de volgende fase aangebroken. Heeft Nabi opgenomen en wordt ze drachtig? 

Als alles gaat zoals we hopen dan zou het nestje rond 30 augustus geboren worden. Wij kunnen niet wachten!

170626 kalender Nabi

170626 kalender Nabi
Afbeelding 1 van 1

 

 

Update 14 juni 2017:

Morgen (donderdag) gaat Nabi naar de dekkater. 

Update 13 juni 2017:

Het heeft even geduurd, maar sinds vandaag is Nabi toch echt weer krols! Ze wil dolgraag naar buiten en ‘mekkert’ de hele boel bij elkaar. Pfff,  ons geduld wordt weer op de proef gesteld, maar tegelijk is het ook wel sneu, want ze zit zichzelf in de weg.

Hopelijk kan ze eind deze week op bezoek bij de kater die we op het oog hebben. Mocht deze kater bezoek hebben van een andere dame dan zoeken we snel verder in de hoop dat ze dus toch nog in juni gedekt kan worden. 

En, om op de zaken vooruit te lopen, dan zou ze rond 20 augustus een nestje kunnen hebben! Maar voor die tijd zijn er nog een aantal hobbels te nemen, dus we proberen niet te ver vooruit te kijken. (En dat is best moeilijk!)

Update 29 mei 2017:

Dat was spannend: gisteren zijn we met Nabi naar de Burmezenmiddag geweest. Samen met 23 andere Burmezen werd ze daar gekeurd door een officiële keurmeester. Nu hoeft Nabi van ons niet perfect te zijn, want haar karakter is voor ons het belangrijkst, maar stiekem zou het wel heel leuk zijn als haar uiterlijk ook nog prima is. 

En???                                                                                                                                           Ja hoor, ze is van buiten ook dik in orde!  🙂

De keurmeesters beoordeelden haar met een Ex. 1. Dit betekent dat ze geschikt is als showkat en voor de fok. Excellent is de hoogste kwalificatie die behaald kan worden, en de 1 betekent dat ze in haar klasse de beste is.

Enkele opmerkingen van de keurmeester: ‘goed stevige poes op rechte elegante benen, ovale voeten, ronde borst. Kop ex. wigvorm. Ex. oren qua plaatsing en grootte, ex. neuslijn. Ex. geplaatste ogen, ex. vorm en kleur. Staart ex. van aanzet, vorm en lengte. Ex. satijnzachte vacht, mooi warm chocolate. Ex. lieve dame!’ (De oorkonde is hier te zien).

Wat een complimenten!

Na een lange, gezellige middag waarbij het heel leuk was om kennis te maken met andere Burmezen en hun eigenaren vond Nabi het toch wel prettig om weer lekker thuis bij TukTuk te zijn. 

Tot slot nog een klein nieuwtje:

Als alles goed gaat, en Nabi op tijd krols wordt willen we haar toch eind juni laten dekken. Dat zou betekenen dat we in het meest gunstige geval begin september een nestje kunnen hebben!

Update 13 mei 2017:

Na lang wikken en wegen hebben we besloten om nog wat langer te wachten met het laten dekken van Nabi. 

We verwachten nu in augustus met haar bij de dekkater langs te kunnen gaan. Dit zal een andere kater worden dan we eerst bedacht hadden, omdat deze kater met pensioen gaat. Gelukkig zijn er nog andere hele lieve en mooie katers, dus we vinden vast wel weer een goede match!

Update 23 april 2017:

Nabi is nu voor de tweede keer krols. De plannen om haar eind juni te laten dekken worden concreter. Zo hebben we al contact gehad met de eigenaren van een hele mooie dekkater en Nabi is meer dan welkom om bij hem op bezoek te gaan.    

De kleuren die we uit deze dekking zouden kunnen krijgen zijn:                 Poesjes: Choc, Lilac, Choc tortie, Lilac tortie.                                                     Katertjes: Choc, Lilac, Red, Cream.

Heel divers dus. Wij kunnen niet wachten!

Update 12 april 2017:

Nabi is in april 2017 voor het eerst krols geworden. We hopen dat we haar eind juni kunnen laten dekken, waarna begin september hopelijk een nestje volgt. Mocht je alvast je interesse aan willen geven voor 1 of meerdere kittens, dan kan dat hier.